Biografija

Written by Oliver Vukmirovic. Posted in Biografija

Rodjen 8. juna 1978. godine u Doboju. Do pete godine zivio u Berlinu a posle u Trnjanima, opstina Doboj. Trenutno zivi i radi u Doboju. Osnovnu skolu završio u Majevcu. U skolskoj 93/94 upisujem Ekonomsku skolu u Doboju gdje naredna tri razreda zavrsavam, cetvrti razred upisujem u Novom Sadu u Ekonomsku skolu Svetozar Miletic, gdje sam i maturirao.

Posle zavrsene srednje skole odlazi na redovno sluzenje vojnog roka u Bilecu - klasa oktobar 97. Nakon odsluzenja vojnog roka u junu 1998.godine upisuje Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu - smijer agroekonomski. Diplomirao 2004.godine u Novom Sadu.

Zaposlen u JPS "Sume Republike Srpske" a.d. Sokolac - "Centar za sjemensko-rasadnicku proizvodnju" Doboj. Ozenjen, otac jednog djeteta.

Interesovanja

Pored zanimanja u struci bavim se i informatickim tehnologijama u poljoprivredi, grafickim dizajnom, fotografijom i web dizajnom. U struci bavim se izradom idejnih rjesenja i biznis planova u poljoprivredi. Biznis planovi za vocarsko-vinogradarski sektor, plastenicku i staklenicku proizvodnju i druge poljoprivredne projekte za dobijanje kreditnih sredstava u bankama izradjujem u saradnji i drugih saradnika i strucnjaka iz oblasti poljoprivrede.

Sa aspekta informatickih tehnologija bavim se bazama podataka i izradi software rjesenja u planiranju stocnog fonda i obrta stada, plana djubrenja i analiza plodnosti zemljista, mjesaone stocne hrane i kalkulacija u poljoprivredi.

Nevladin sektor

Jedan sam od osnivaca "Centar za ekologiju i revitalizaciju sela" (CERS) sa sjedistem u Doboju. Udruzenje je osnovano je 9. novembra 2009. godine na Osnivackoj skupstini odrzanoj istog dana u Doboju. Cilj osnivanja ovakvog jednog udruzenja je pomoc u rjesavanju problematike iz domena ekologije, njenog unapredjenja prevashodno na selu, te razvoju ruralnih podrucja uopste. Vazniji ciljevi udruzenja jeste pomoc u rjesavanju infrastrukturnih problema na selima, pomoc kod uvodjenja ekoloskih standarda, pomoc u razvoju seoskog turizma i seoskih domacinstava te razvoja kulturnog, sportskog i drustvenog zivota na selu.

Udruzenje ima 15 aktivnih clanova.